Glöm mig – Alex Schulman

april 27, 2017

Glöm mig

I den här romanen av Alex Schulman får läsarna följa med i sökandet efter försoning med sin mamma som är alkoholist. Det är sommar och Alex är på sin mors lantställe. Han har som mål att få henne gå med på inskrivning på en avvänjningsklinik. Det får vara nog nu. Han vill ha sin glada mamma från barndomen tillbaka. Vad gick fel? Vad hände mellan dem?

Läsarna får följa förhållandet mellan mor och son ända från barndomen genom Alex plågsamma tillbakablickar. Man får se hur sprickan mellan de båda växer och blir som störst samtidigt som man följer Alex desperata strävan mot att kunna laga relationen.

Boken är väldigt personlig och oerhört gripande. Den skildrar problematiska relationer och behovet av försoning. ”Skickligt beskrivet, Schulman tar oss väldigt nära smärtan.” Jenny Morelli, Svenska Dagbladet

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *