Toner i natten – Jojo Moyers
Boktips / maj 15, 2017

I denna klassiska Moyes-roman får vi möta karaktärer fulla av liv, fascinerande livsöden och fängslande intriger. För stunden så är Isabels liv hur bra som helst. Hon är violinist i en känd symfoniorkester, har två barn, en vacker man och en lägenhet i centrala London. Några sekunder senare har livet rasat ihop och hon står helt ensam. Mitt i alltihopa ärver Isabel en stor herrgård och när hennes granne Matt snällt föreslår att han ska ta hand om all renovering så tackar hon snabbt ja. Denna nystart på Isabels liv visar sig dock vara jobbigare än vad man kan tänka sig. Grannen Mat och hans fru har nämligen en egen agenda vad som gäller renoveringen. Nicholas Trent som arbetar med fastigheter ser Isabels herrgård som vägen till rikedom. Livet rasar ihop en gång till efter att Isabel och hennes barn flyttat in i herrgården. Med sina humana romaner har Jojo Moyes gjort avtryck på många svenskars hjärtan. Toner i natten kommer inte göra dig besviken.

Syndafloder – Kristina Ohlsson
Boktips / maj 4, 2017

Vid en fåtölj framför braskaminen sitter en man skjuten i bröstet. Av någon anledning så har han sin dotters vigselring på lillfingret. En bit bort i samma stad letar en begravningsentreprenör efter sin broder. En broder som ingen annan verkar bry sig är borta och som han är rädd är försvunnen för gott. Under tiden som allt detta händer kämpar en kvinna mot sin man som blir allt farligare. Det börjar bli svårare för henne att skydda sig själv och sina barn. Alex Recht och Fredrika Bergman tror att fallen har något gemensamt och det leder dem in i en cirkel av spår. Vad är de fallen har gemensamt? Och varför verkar det som att gärningsmannen alltid är två steg framför? Syndafloder är en kriminalroman som är både intensiv och gripande. Det är den sjätte boken i serien av den framgångsrika och hyllade författaren Kristina Ohlsson.

Månadens bok – Kaninjägaren – Lars Kepler
Boktips , Månadens bok / maj 1, 2017

Kepler är tillbaka med ännu en spännande bok! Kaninjägaren är uppföljaren till den förra succéboken Stalker. Efter två långa år på Kumlaanstalten tas Joona Linna in på ett hemligt möte. Den här gången behöver polisen nämligen hans hjälp med att stoppa en gåtfull mördare som går under namnet Kaninjägaren. Det enda offren har gemensamt är att de hört en ramsa om kaniner läsas upp av ett barn precis innan mördaren dykt upp. Mitt i allt som händer så hamnar kändiskocken Rex Müller. Müller har sett fram emot tre lugna veckor tillsammans med sin son Sammy som han träffar allt för sällan. Lugnt blir det dock inte utan de två kommer behöva kämpa för sina liv. Författaren Lars Kepler har återigen producerat en oerhört spännande bladvändare där vi får följa kommissarien Joona Linna. Kaninjägaren är en bok som är lätt att fastna i.